Műanyag ablak vs fa ablakok


Blog

Tekintse meg cikkeinket!

Mire érdemes odafigyelnie ablakcsere alkalmával ?

Mire érdemes odafigyelnie ablakcsere alkalmával ?

Ha éppen a műanyag ablakok tartósságát és jó hő védelmét, valamint zaj elleni védelmet vesszük górcső alá nem feltételnül kell ragaszkodnunk a klasszikus fehér színhez akkor, amikor a mutatós, és meleg hatású fa ablakok helyett műanyag nyílászárót választunk. 

Persze a fa nyílászárók nagyon szépek, illetve természetes hatással is rendelkeznek - azonban mivel hőre tágulnak - sajnos nem olyan jó mértékben zárják ki a hideg, vagy meleg levegőt az igatlanból. Ezeken túl a víznek sem állnak annyira ellen, mint ahogy a vegyi úton előállított, speciálisan erre a célra kifejlesztett műanyag ablakok

Az emberek nagyon szeretik a fából készült ajtókat, ablakokat viszont a műanyag ablakoknál is alkalmazhatunk néhány olyan trükköt, amikor különleges fóliákkal pácolt vagy kezelt fa külleméhez hasonlóvá varázsolhatjuk a műanyag nyílászáróinkat, melyek így fa ablak kinézetét sugallják.

A színválasztékot tekintve lehetséges példaként felhozva: gyönyörű vöröses cseresznye, világos natúr nyír, aranyló, mahagóni, természetes hatású tölgy, vagy éppen fenyő mintázatú fóliát is vásárolnunk. Ezeken kívül természetesen más egyéb színek, árnyalatok is léteznek.

Ha éppen valaki inkább az egyszerűséget, vagy a minimál stílust kedveli, és nyílván a pénztárcáját is megakarja kímélni a magas kiadásoktól, ebben az esetben választhatja a fehér színű hagyományos műanyag ablakot. A műanyag ablakok és ajtók mellé számos hasznos kiegészítő termék is társulhat, mint például a redőnyök, reluxák, és a szúnyoghálók.

A műanyag ablakok hű társaiként közismert kiegészítő termékek előnyösek lehetnek, a túlságosan zavaró utcai lámpák fényei ellen az éjszakai alvások során, így az emberek nyugodtan kitudják magukat pihenni a következő munkanapra.

Nem beszélve arról, hogy vannak akik éjszaka dolgoznak, és nem mindegy, hogy a zavaró, verőfényes napsütést milyen mértékben tudják kizárni ilyenkor a szobájukból, amire megfelel egy jó minőségű redőny, vagy reluxa is. Amint Ön is láthatja az ablakcsere Budapest számos területén elérhető szolgáltatás, és összegzésként azt tanácsoljuk a cikkben leírtakat is vegye figyelembe, amikor nyílászárót cseréltet.


Vissza