műanyag bejárati ajtó csere előtt


Blog

Tekintse meg cikkeinket!

Hasznos tanácsok bejárati ajtó csere előtt

Hasznos tanácsok bejárati ajtó csere előtt

Műanyag nyílászárót szeretne vásárolni, de a nagy kínálatban nem tudja eldönteni Önnek melyik típusú bejárati ajtó lenne a legalkalmasabb ? Laikusként tényleg nem is olyan könnyű a választás, főleg akkor amikor az otthonáról, házáról, lakásáról van szó.


Ha Ön hosszútávon tervez, akkor mindenképpen jó minőségű nyílászárót érdemes választania. De milyen szempontok alapján ?


Egy jó minőségű bejárati ajtó, és az olcsóbb, silányabb minőségű között 15-20%-os árkülönbség is lehet, de mivel az utóbbit is be kell építeni - a szerelés költsége nem függ a nyílászáró minőségétől.


Egy jó minöségű bejárati ajtó profilnak megfelelő statikai tulajdonságokkal, kitűnő minőségű felülettel, és nagyobb terhelésnek is ellenálló vasalattal kell rendelkeznie.


Milyen a jó minőségű bejárati ajtó profil ?


Konyhanyelven toknak, keretnek is nevezik a nyílászárók profilját. Ebben a profilban helyezkedik el az üveg, vagy ajtópanel, amelynek nagy szilárdságúnak, és UV stabilnak kell lennie. A bejárati ajtó stabilitását egy ún. acélmerevítés biztosítja a profil belsejében.


Mennyi légkamrának kell lennie egy ajtóban ?


Hazánkban az 5 légkamrás nyílászáró profilok a legelterjettebbek, mivel erre van a legnagyobb piaci igény, és a magyarországi klímának is ez felel meg a legjobban. Léteznek még három, négy, hat, és hét légkamrás profilok is. A  6, vagy 7 kamrás nyílászáró profilokat inkább klímás helyiségekben, illetve télikertekben használják.


Mit jelent az ajtó beépítési mélysége ?


A profil vastagsága nem más, mint a beépítési mélység a nyílászáró profiloknál, amely a légkamrák számával azonos arányban növekszik. Ha növeljük a beépítési mélységet, akkor párhuzamosan javul az ablakok, és bejárati ajtók statikája, valamint a hő, és hangszigetelése is.


Miért van szükség szellőztetésre ?


Sokszor hallani azt, hogy a műanyag ablak, vagy bejárati ajtó csere Budapest területén azzal jár, hogy elkezd penészedni az épület fala. Nos ez tényleg így van, mivel ezek a nyílászárók olyan tökéletesen szigetelnek, hogy mindig szükség van rendszeres szellőztetésre.


Vissza